23 Kasım 2012 Cuma

İrmikli Muhallebi

Eylül sütü pek sevmedi ben de hem emiyor hem de yoğurt ve peynir tüketiyor diye ısrar etmedim.Bu haftaya kadar muhallebi yapmak aklıma gelmemişti oysa ki ben sütlaç,muhallebi tarzı şeyleri çok severim.'Aklıma gelince midemde de dursun isterim ben'dedim ve muhallebi yapmaya karar verdim.
İrmikli muhallebi
2 tatlı kaşığı irmik
1 çay bardağı süt
1/2 çay kaşığı keçi boynuzu tozu
Rendelenmiş elma
Tarçın
İrmiği muhallebiyi yapmadan 1 saat önce sıcak su ile ıslatırsanız daha çabuk pişiyor.
Süt ile irmik koyulaşıncaya kadar pişiriliyor,pişmesine yakın keçiboynuzu tozu eklenerek karıştırılıyor.Elma rendesini kâsenin içine üzerine de muhallebiyi koydum ben yerken karıştırdım.
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder